2016 je rokem, kdy skončil Castle. Panuje mezi představiteli zlá krev?

Rok 2017 se bude muset obejít bez zásadního seriálu, který začal před osmi lety. V květnu roku 2016 stanice ABC produkující seriál Castle na zabití oznámila, že Castle končí osmou řadou, ačkoliv se fanoušci těšili už na devátou. Za vše mohl odchod představitelky Kate Beckettové.

Ačkoliv na televizních obrazovkách stále můžete sledovat premiérovou osmou řadu Castla na zabití, rok 2016 byl pro věčně zlobivého spisovatele tím posledním. Stanice ABC se rozhodla, že po osmi řadách seriál ukončí. Předcházelo tomu však několik podivných okolností.

První velkou ránou bylo v květnu minulého roku oficiální oznámení Stany Katic, představitelky Kate Beckettové, že do deváté řady seriálu už nenastoupí. Stana poděkovala ABC za životní příležitost a samozřejmě svým fanouškům za podporu. Ti byli pochopitelně odchodem své milované hvězdy zděšeni.

Fanoušci a další neoficiální zrdoje však mluví o tom, že Stana byla odejita kvůli tomu, že si ji zkátka televizní proudukce už nemohla dovolit. Po odchodu herečky se však vážně uvažovalo o tom, že Castle bude v deváté řadě zkrátka bez Kate Beckettové. V jednu chvíli to tak skutečně vypadalo, protože představitel Castla podepsal smlouvu i na devátou řadu a poděkoval své bývalé kolegyni za to, že s ní mohl hrát a také popřál vše nejlepší do budoucnosti.

S odchodem Stany se počítalo

Tvůrci seriálu se dokonce nechali slyšet, že s odchodem Stany Katic se tak trochu počítalo už během natáčení sedmé řady, Stana dávala najevo, že do rozjetého seriálového vlaku už znovu nenastoupí.

S tímto rozhodnutím však hodně rychle zamával konec úplně jiné slavné seriálové postavy v podání Patricka Dempseyho. Oblíbený dr. McDreamy alias Derek Shepherd z Chirurgů se nechal ze seriálu vypsat dost nehezkou smrtí a mezi televizními diváky to způsobilo hotový poprask. Tvůrci Castla na zabití se bouřlivé reakce fanoušků na odchod postavy z Chirurgů zalekli, avšak osmá řada už byla na odchod Stany Katic připravená.

Oddělení hrdinů nedopadlo dobře

Scenáristé bryskně zareagovali a postavu Kate Beckettové do osmé řady znovu zakomponovali, ale i tak všechno snažení dopadlo neslavně. Ve snaze o oživení celého příběhu obě hlavní postavy rozdělili (a tak se vytratila přirozená chemie mezi Castlem a Kate), což mělo smrtící dopad na televizní ratingy. Konec seriálu byl zpečetěn.

Stanice se rozhodla, že devátá řada seriálu už neproběhne, na takové ukončení tlačili i samotní fanoušci, kteří si zkrátka devátou řadu bez úplné dvojice nedovedli představit. Představitel Castla tak možná nedobrovolně přišel kvůli rozhodnutí své herecké kolegyně o práci (nebo za to mohli jeho fanoušci?). Už před lety se říkalo, že mezi dvěma herci rozhodně nepanuje ideální atmosféra. Jak jsou na tom asi teď?

Sledujte Castla na zabití každé úterý ve 20.15 na Primě LOVE.

Sdílejte článek
Štítky Prima Love

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.